Fin omtale i Bokavisen

Neopangea er blitt er blitt anmeldt i Bokavisen, og anmelderen er tydeligvis fornøyd. Riktignok er han skuffet over at romanen er havnet i kategorien “Barn og Ungdom”, og det kan jeg forsåvidt forstå. På den anne side er det slik bransjen fungerer, og heldigvis finnes det nok av eksempler på at voksne ikke lar seg avskrekke av bøker for yngre lesere. I dette tilfellet vet jeg om en rekke voksne som kommer til å lese boka med interesse, og sannsynligvis påpeke feil og selvmotsigelser (kom igjen nå, dere vet hvem dere er… ;-)

6 thoughts on “Fin omtale i Bokavisen

  1. Naturligvis. Når du får ditt eksemplar (du står selvsagt på lista) kan du fritt lete etter inkonsekvensene som er lagt inn for å sjekke at leserne følger med. ;-)

  2. Selv synes jeg det er aldeles forkastelig å skrive om blekkspruter og fremtid og fantasi og sånn. Det er din plikt som forfatter å skrive om din traumatiserte barndom i slummen på Rykkinn, hvor du vandret omkring i sosial nød, klasseundertrykkelse og armodslig hverdagsmelankoli. En barndom preget av daglige slagsmål mellom løshunder og foreldreløse barn om potetskrell, fiskeinnvoller og annen mat man fant i rennesteinen langs Paal Bergs vei. ;-)

  3. Stikkordet er eskapisme, Tom Ivar. Jeg skriver om ting som ligger langt unna, for å slippe å tenke på den fryktelige oppveksten jeg delte med Nicolaj Frobenius. ;-)

  4. Gi deg, Tom Ivar! Familien min spiste godt fra søppelhaugen på Rykkinn. Av og til fant vi rester av hundemat og saftige kjøttbein.Og kald spaghetti er en deilig dessert. Se hvor sprek Eirik er i dag på dansegulvet – det er pga barndommens diett.

  5. Jeg synes det du skriver er veldig interessant.
    Er egentlig “halvveis” matnat-menneske selv, har sjelden noen å diskurere dette med i kunstner-språk-miljøet der jeg generelt ferdes – ville opprinnelig studere medisin, men er ikke strukturert nok slik ytre og indre ting står. Faget er jeg likevel framleis hjelpeløst interessert i, særlig immunologi og nevrofysioligi. Men også astronomi. Har tvillingdøtre på 11 år som gjerne vil lese pop-lit om Einstein, men det er vanskelig å finne på norsk??!!! Det trenger ikkr være spes for barn, de jentene er ultrasmarte, lesevante og topp-topp på alle teoretiske fag – men det må jo være tilgjengelig for hopen … Har du noen tips?
    Elin B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *