Dagens smørbrød: Fluffernutter

fluffernutter.jpgDenne kombinasjonen av peanøttsmør og Fluff (jinglevarsel) er visstnok en Massachusetts-klassiker (kjennere av delstaten får korrigere meg her), og er i det siste blitt gjenstand for en debatt i delstatsparlamentet av det slaget man får når spørsmålet som debatteres i bunn og grunn er ganske fjollete. Et forslag om å fjerne kaloribomben fra delstatens skoler er blitt møtt med et motforslag om å gjøre Fluffernutter til “the official sandwich of the Commonwealth of Massachusetts.” Det får meg til å undres på om ikke også Norge burde ha sitt nasjonalsmørbrød. Min stemme går til grovbrød med makrell i tomat. Andre forslag?

22 kommentarer

 1. Elisabeth says:

  Nybakt grovbrød (fremdeles varmt) med mye smør og brunost … Mmm …

 2. Espen says:

  Enig med Elisabeth. Eller Wasa Husmanns med smør og G35. Svensk-norsk samarbeid.

 3. Espen says:

  Forøvrig vil jeg slå et slag for “smore” (http://en.wikipedia.org/wiki/Smore) som adskillig bedre (og mye mer tradisjonelt, i alle fall i fritidssammenheng) enn fluffernutter…

 4. Magnus says:

  Det finnes bare én brunost: Bestemorost fra Tines meieri i Folldal:

  http://www.om-folldal.hm.no/bestemorost.htm

  De som befinner seg på det sentrale Østland kan ihvertfall få tak i denne mørke, søte smaksperlen hos Fenaknoken rett ved Rådhuset. Eller den kan bestilles direkte fra Folldal – bestiller man 5 kg eller mer slipper man å betale for frakten…

 5. Eirik says:

  Fenaknoken er bare genial, Magnus. Hva kan man si, annet enn at det burde være tilsvarende kvalitetsbutikker med lokalprodusert tradisjonsmat i byer og tettsteder over hele landet. Brunost i ulike varianter har sklidd av menyen i takt med at jeg har mistet sansen for melk og andre osteprodukter med alderen – for meg er det nå bare vaffeltilbehør. Da er det til gjengjeld godt… :-)

 6. Elisabeth says:

  Eirik, vil det si at du takker nei til parmesan , mozarella, chèvre, italiensk is og tiramisu osv osv? Eller er det bare (norsk)melk i glass og (norsk)ost på brødskive som velges bort? ;-)

 7. Eirik says:

  Hehe, det trenger kanskje en utdyping. Til fest spiser jeg ost, og jeg bruker det som tilsetning i mat, men til hverdags rører jeg det vanligvis ikke. Skal det være ost, er det – kanskje ikke overraskende – fortrinnvis typer med mye smak jeg fortrekker. Og det er en klar endring på ti år. Melk har jeg aldri hatt noe varmt forhold til, sant å si. Verken on the rocks eller blanda ut i kaffe. ;-)

 8. Elisabeth says:

  Hehe. Tenkte meg nesten det … Måtte bare få det bekreftet. ;-)
  -Melk on the rocks er vel noe de fleste av oss forsøker å styre klar av …

 9. Eirik says:

  Et av de dypere mysteriene i universet: folkets hang til Norvegia (AKA viskelær tilsatt gulfarge og fett ;-)

 10. elisabeth says:

  Hehe. Selv viskelær smaker godt med dijon-sennep eller egenproduserte sylteagurker. ;-)

 11. Eirik says:

  Absolutt. Er smaksstoffet godt nok blir det meste godt. En variant av Nigella-slagordet “Alt blir bedre med bacon”. Til og med Norvegia, vil jeg tro. ;-)

 12. Dette er enkelt. Varmt, nybakt grovbrød med masse smør og Jarlsberg. Da går gjerne halve brødet unna på null tid.

 13. HPL says:

  La meg bare slå et slag for gammal- og pultost (helst ikke på samme skive). Hvem trenger vel elitistisk fransk ost når man kan få slike godsaker?
  Gammalost må definitivt med i kulturkanonen!
  Overraskende nok pleier jeg å få hele boksen for meg selv når jeg kjøper det. ;-)

 14. Eirik says:

  Iiiik! * løper i motsatt retning *

 15. HPL says:

  Jævla snobb! ;-)

 16. Eirik says:

  And…? ;-)

 17. HPL says:

  Hvis du ikke passer deg, så ender du opp som Terje Strømdahl, og alle kjefter på deg fordi du formulrere deg som om du tilhører “eliten” og ser ned på “folk flest”.
  Ikke det at det er noe galt med det … ;-)

  Men jeg er ærlig talt litt … ja, nesten *sjokkert* over at du ikke ser nyelsen i en tykk skive med gammalost på et stykke brød.

  Det neste blir vel at du ikke liker rakfisk heller.

 18. HPL says:

  *nytelsen* var det

 19. Eirik says:

  Riktig gjettet. Aner ikke hva det kommer av, men jeg mistenker at det skyldes at jeg er utstyrt med en dings som kalles “nese”. Hvis du leter litt foran på ansiktet ditt, er det mulig du også finner en. ;-)

 20. HPL says:

  OK, da vi snakket sammen, fikk du vel med deg at jeg har nese. I massevis. ;-)

 21. Eirik says:

  * tenke, tenke * Meg og ansikter, sier jeg bare. Men hvis du påstår det, så…

 22. Tina says:

  Hei! Veit du korleis eg kan bestille dette?
  Altså frå USA til Noreg?

Legg inn kommentar

Vis folkeskikk, vær relevant. Din ytringsfrihet er ikke min publikasjonsplikt.