Dagens konspirasjonsteori

I den norske sesongavslutningen på “The West Wing” (hvis hovedpoeng jeg spoilet grundig nede til venstre i denne bloggen) spiller en krise ombord i den Internasjonale romstasjonen en viktig rolle. Av en eller annen grunn er det umulig å redde astronautene med de svært pålitelige Sojus-arbeidshestene, og det eneste alternativet som gjenstår er en hemmelig, militær romferge. “West Wing” krydrer ofte handlingen med rykter og konspirasjonsteorier som svirrer der ute, og dette har gjort rundene i årevis. Jamfør denne saken om Blackstar-systemet fra tidsskriftet “Aviation Week” (også kjent som “Aviation Leak”):

This two-vehicle “Blackstar” carrier/orbiter system may have been declared operational during the 1990s. A large “mothership,” closely resembling the U.S. Air Force’s historic XB-70 supersonic bomber, carries the orbital component conformally under its fuselage, accelerating to supersonic speeds at high altitude before dropping the spaceplane. The orbiter’s engines fire and boost the vehicle into space. If mission requirements dictate, the spaceplane can either reach low Earth orbit or remain suborbital.

Skal man tro “Aviation Week”, er systemet (som selvsagt er godt skildret i Wikipedia) så hemmelig at ikke engang ledende amerikanske militære kjenner til det. Litt som “Men in Black”, med andre ord. ;-)

2 thoughts on “Dagens konspirasjonsteori

 1. Det er så mange herlige konspirasjonsteorier der ute… hvorfor har jeg følelsen av at de alle er skapt av kristtornskogen? (oversett til engelsk).
  Men det er jo ikke bare USA som har radarer rettet opp mot himmelen- så hvordan skulle man kunne teste dette skikkelig (altså til full jordomseiling) og samtidig holde det hemlig?

  Navnet er godt valgt- blackstar blir jo nødvendigvis romvarianten av blackbird; overvåkningsflyet som vel er et av de vakreste stykkene krigsingeniørkunst som er skapt. Blackbird var jo et fly som fløy i grenselandet mellom atmosfære og rommets vacuum, og det var svært så hysjhysj selv om man viste at det eksisterte.

  KEE

 2. >så hvordan skulle man kunne teste dette skikkelig (altså til full
  >jordomseiling) og samtidig holde det hemlig?

  Det forutsetter jo en eller annen form for stealth-teknologi, naturligvis. Det er kjent at slik teknologi brukes på spionsatelliter, og at amerikanske myndigheter ser med ublide øyne på amatørene som har som hobby å få et glimt av dem, jamfør denne spennende artikkelen i Wired: http://www.wired.com/wired/archive/14.02/spy.html . Skal man tro Wired (og det skal man titt og ofte) har teknologien eksistert siden før Desert Storm. Ellers er det bare å tenke Area 51 for å forestille seg hvor oppskytningene kan ha foregått fra… ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *