63356218_31f3073fcc.jpg

Vi er tilbake igjen fra en ukes ferie i Tunisia, ikke så veldig brune (kombinasjonen av solkrem og vintersol gjorde sitt) men svært fornøyde. Vi bodde på et turisthotell en mil nord for byen Sousse, men transport var så billig at vi lett kom oss rundt.

63357265_a7863b2c7c.jpg

Jeg har aldri vært i Nordafrika før, og var spent på hva som ville møte oss. Litt bakgrunn for egne fordommer hadde jeg før reisen: jeg visste at Tunisia ligger middels høyt på FNs HDI-liste, hvilket vil si at landet er blant de rikeste i Afrika, og jeg skjønte av de detaljerte tallene at landet har hatt en positiv sosial, økonomisk og demografisk utvikling de senere årene. At man så parabolantenner på alle tak, sa også sitt.

63359377_124f57148c.jpg

De mange flaggene talte sitt tydelige språk om at vi ankom landet rett før feiringen av nasjonaldagen 7. november, som markerer det ublodige kuppet som førte den nåværende presidenten til makten. De tallrike bildene av presidenten, og nyhetssendingene som i stort handlet om presidentens daglige gjøremål, hintet om at vi var kommet til et land av det mer autoritære slaget. Det har ikke hindret FN i å legge et møte om informasjonssamfunnet til hovedstaden Tunis, en beslutning som er relativt kontroversiell. Møtet blir forøvrig blogget og wikiet.

63347135_88f1ca03bc.jpg

Et høydepunkt på reisen var turen til hovedstaden Tunis og dens berømte forstad Kartago. Den romerske statsmannen Cato den eldre ble kjent for å avslutte alle sine taler med Ceterum censeo Carthaginem esse delendam (“forøvrig mener jeg at Kartago bør ødelegges”), og det gjorde de da også til gagns. Det puniske kvarteret (over) er typisk for de triste restene som ble igjen etter at romerne først raserte Kartago og så bygde en ny by oppå ruinene.

63347132_dacf7ccb96.jpg

Desto hyggeligere var det å besøke medinaen i Tunis, et kvartal proppfullt av trange handlegater med ivrige selgere. Jorunn ble etterhvert veldig dreven i prutekunsten – det hjalp selvsagt godt at hun snakker flytende fransk, som er andrespråket i Tunisia. 🙂
Flere Tunisia-bilder her.